Stabiplan

Bezoekadres
Sloep 1
NL-2411 CD
Bodegraven

Helpdesk (alleen technische support)
Op werkdagen 8:00 – 17:00 uur bereikbaar
T (0172) 61 89 09
support@stabiplan.nl

Postadres
Postbus 128
NL-2410 AC
Bodegraven

T (0172) 65 02 65
F (0172) 65 02 54
info@stabiplan.nl

Stabiplan helpt haar klanten beter(e) technische installaties te realiseren. Hoe? Dankzij Stabicad: innovatieve ontwerpsoftware voor de installatiebranche en technisch huisvestingsbeheer. Met Stabicad kan iedere engineer technische installaties ontwerpen, visualiseren, controleren en optimaliseren. Met een doordacht en gecontroleerd ontwerp en de juiste detaillering van de gebouwmodellen en -tekeningen draagt de Stabicad engineer bij aan een efficiënte realisatie en beheer van de installatie. Kostenbesparing, kwaliteit en innovatie zijn het resultaat.

Onze kennis van en interactie met de branche zijn de basis voor Stabicad for Revit en Stabicad for AutoCAD. Binnen Stabicad for AutoCAD is het Stabiplan DistributionModel de engine voor het ontwerpen, tekenen en visualiseren. Het geeft mogelijkheden voor de integratie van rekenen en tekenen. Stabicad for Revit heeft in de userinterface dezelfde look en feel als Stabicad for AutoCAD en is bedoeld voor het ontwerpen van installaties in een BIM-proces met een Revit gebouwmodel. Content in bibliotheken en templates is aangepast aan materialen en normen van de lokale installatiebranche. Correcte implementatie en deskundige ondersteuning geven Stabicad onmiskenbare meerwaarde.

Stabiplan staat sinds 1990 in Nederland en België aan de basis van de ontwikkeling van CAD-software voor de installatietechniek. Met meer dan 3.500 klanten en een dagelijkse gebruikersgroep van ruim 8.500 tekenaars is Stabiplan leider in dit marktsegment. De softwareontwikkeling vindt plaats in Nederland en Roemenië: we ontwikkelen lokalisaties voor diverse landen, waaronder Frankrijk en Duitsland.

Stabiplan BV heeft een solide marktpositie. Ruim 140 medewerkers werken in een prettige en collegiale sfeer. Ze hebben uitdagend werk in een cultuur die gekenmerkt wordt door open communicatie en weinig hiërarchie. Met elkaar vormen ze een enthousiast en hecht team.

Nieuws gerelateerd aan Stabiplan

Installateur, neem de lead!

Met minder mensen meer werk verzetten en minder faalkosten in de bouw; het kan! Ruud Kats, sales director bij Stabiplan, legde tijdens de SUM uit hoe installateurs hierin de lead moeten nemen.

Lees meer »
Dit is waarom we standaarden nodig hebben

Dit is waarom we standaarden nodig hebben

Standaarden vormen de wereld waarin we leven. Schoenen zijn er in standaard maten, voedsel moet voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen, stopcontacten zijn er in bepaalde types, enzovoort. Door af te spreken hoe dingen horen te zijn, wordt ons dagelijks leven makkelijk gemaakt. In de bouw is dit niet anders.

Lees meer »
Wat u moet weten over Scan to BIM

Wat u moet weten over Scan to BIM

Van point cloud naar BIM-model: Overweegt u om te starten met 3D-laserscannen? Of u nu alleen maar scant om een vereiste point cloud op te leveren, of scannen al volledig in uw BIM-workflow heeft geïntegreerd;

Lees meer »
BIMmen doe je samen

BIMmen doe je samen

Get connected. Zo luidde 30 oktober jl. het thema van SUM 2018, het BIM event van Stabiplan voor professionals in de installatiebranche. Stabiplan hield het tweejaarlijkse event voor de zevende keer, met als doel: MEP-engineers helpen de volgende stap te zetten in BIM.

Lees meer »
Stabiplan Blok 1 van 24 rijwoningen kopiëren

Neeldervelt | Roermond

In Roermond wordt hard gewerkt aan de bouw van 24 + 6 woningen in nieuwbouwplan Neeldervelt, een nieuwe woonomgeving in het stadsdeel Maasniel.

Lees meer »
Stabiplan BIM Blockchain

Sparingen in Revit

Zien waar de andere partijen mee bezig zijn? Sparingen in bouwkundige elementen voor technische installaties lenen zich bij uitstek voor een BIM-workflow.

Lees meer »
stabiplan download

Trimble en MEPcontent lanceren EMCS 4.0

MEPcontent lanceert met trots de nieuwe EMCS: versie 4.0. Deze versie bevat inhoudelijke updates ten opzichte van versie 3.0. Zo is deze versie gesplitst in een BIM-platform onafhankelijk deel en een BIM-platform specifiek onderdeel. GLN is toegevoegd aan de basis artikelparameters.

Lees meer »
Stabiplan

Wat is een point cloud?

Bezig met een renovatieproject? Wilt u een team informeren over de as-built situatie? Dan kan een point cloud uitkomst bieden. Met behulp van 3D-laserscanners wordt informatie over de bouwplaats snel en accuraat verzameld en gevisualiseerd. Maar wat is een point cloud eigenlijk?

Lees meer »
Stabiplan

Pionieren met BIM

Nederland behoort tot de koplopers op het gebied van BIM: bijna 60% van de bouwprojecten wordt uitgevoerd met behulp van een digitaal model. Charles Lekx, senior sales engineer bij MEPcontent, vertelt over de BIM-adoptie in Nederland en wat andere landen hiervan kunnen leren.

Lees meer »