Stabiplan

Bezoekadres
Sloep 1
NL-2411 CD
Bodegraven

Helpdesk (alleen technische support)
Op werkdagen 8:00 – 17:00 uur bereikbaar
T (0172) 61 89 09
support@stabiplan.nl

Postadres
Postbus 128
NL-2410 AC
Bodegraven

T (0172) 65 02 65
F (0172) 65 02 54
info@stabiplan.nl

Stabiplan helpt haar klanten beter(e) technische installaties te realiseren. Hoe? Dankzij Stabicad: innovatieve ontwerpsoftware voor de installatiebranche en technisch huisvestingsbeheer. Met Stabicad kan iedere engineer technische installaties ontwerpen, visualiseren, controleren en optimaliseren. Met een doordacht en gecontroleerd ontwerp en de juiste detaillering van de gebouwmodellen en -tekeningen draagt de Stabicad engineer bij aan een efficiënte realisatie en beheer van de installatie. Kostenbesparing, kwaliteit en innovatie zijn het resultaat.

Onze kennis van en interactie met de branche zijn de basis voor Stabicad for Revit en Stabicad for AutoCAD. Binnen Stabicad for AutoCAD is het Stabiplan DistributionModel de engine voor het ontwerpen, tekenen en visualiseren. Het geeft mogelijkheden voor de integratie van rekenen en tekenen. Stabicad for Revit heeft in de userinterface dezelfde look en feel als Stabicad for AutoCAD en is bedoeld voor het ontwerpen van installaties in een BIM-proces met een Revit gebouwmodel. Content in bibliotheken en templates is aangepast aan materialen en normen van de lokale installatiebranche. Correcte implementatie en deskundige ondersteuning geven Stabicad onmiskenbare meerwaarde.

Stabiplan staat sinds 1990 in Nederland en België aan de basis van de ontwikkeling van CAD-software voor de installatietechniek. Met meer dan 3.500 klanten en een dagelijkse gebruikersgroep van ruim 8.500 tekenaars is Stabiplan leider in dit marktsegment. De softwareontwikkeling vindt plaats in Nederland en Roemenië: we ontwikkelen lokalisaties voor diverse landen, waaronder Frankrijk en Duitsland.

Stabiplan BV heeft een solide marktpositie. Ruim 140 medewerkers werken in een prettige en collegiale sfeer. Ze hebben uitdagend werk in een cultuur die gekenmerkt wordt door open communicatie en weinig hiërarchie. Met elkaar vormen ze een enthousiast en hecht team.

Nieuws gerelateerd aan Stabiplan

BIM

BIM brengt fabrikant en installateur samen

Sinds een aantal jaar is Spelsberg een vaste fabrikant van content op MEPcontent.com. Tijdens de BIM LIVE Experience in Boxtel legde Erwin Van Schooten, Managing Director bij Spelsberg, uit hoe de rol van de fabrikant steeds belangrijker is geworden in het BIM-proces.

Lees meer »

Trimble neemt Stabiplan over ter uitbreiding van haar Europese MEP portfolio

Trimble (NASDAQ: TRMB) maakt vandaag bekend dat het Stabiplan B.V., gevestigd in Bodegraven, Nederland, heeft overgenomen. Stabiplan is een 3D Computer Aided Design and Engineering (CAD/CAE) software- en building information modeling (BIM) content aanbieder voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (MEP) in Europa.

Lees meer »

LOD, lod of loi? Zo gaat u er mee om

Het zijn termen die men vaak in BIM-projecten tegenkomt: level of development, level of detail en level of information. De termen zijn niet vastgelegd in een wet of norm, maar bedacht om de communicatie binnen een BIM-project beter te laten verlopen. In de praktijk blijkt echter dat de termen juist vaak verwarring veroorzaken.

Lees meer »

Best Practices in BIM: 10 tips voor een succesvolle BIM-workflow

De installatiebranche kan niet meer om BIM heen. Sterker nog: voor veel grote projecten is BIM inmiddels een harde eis. Bedrijven die al vanaf het begin met BIM aan de slag gingen, hebben geleerd hoe zij het beste kunnen samenwerken en slim gebruik kunnen maken van informatie in het BIM-model.

Lees meer »

BIM als onderdeel van het volledige bedrijfsproces

BIM (Building Information Modeling) is niet meer weg te denken uit de wereld van de bouwprojecten. De bundeling van communicatie en informatie en de daaruit voortvloeiende visualisatie middels intelligente 3D-modellen, maken het ontwerp, de bouw en het beheer van gebouwen beheersbaar, nauwkeurig en efficiënt.

Lees meer »

Installatiebranche zet in op BIM

Net als in Groot-Brittannië en Scandinavië is in Nederland BIM inmiddels een harde eis voor veel projecten. Dit blijkt uit een recent rapport van Roland Berger. Hiermee is Nederland een van de landen in Europa die het verst voorop lopen met BIM. Wie in gesprek gaat met installateurs, verbaast dit niets: steeds meer partijen zetten in op BIM en leveren indrukwekkende projecten op.

Lees meer »

Wissel Revit- en Excel data uit via een handige Revit app

Revit en Excel: twee programma’s die u waarschijnlijk dagelijks gebruikt. Helaas werken de programma’s niet altijd fijn samen, waardoor u vaak handmatig allerlei data moet overtypen. Dat is vanaf nu niet meer nodig. Wist u dat u Revit en Excel met elkaar kunt laten communiceren op een manier die tot vandaag niet mogelijk was?

Lees meer »
BIM-proces

BIM in de praktijk: “Alles past in een keer”

De voordelen van prefab in een BIM-proces zijn bekend: snel stuklijsten genereren, instructies voor de werkplaats geven en direct vanuit het model bestellen. Lammerink Installatiegroep gebruikt prefab echter op een heel andere manier. Met als resultaat: geen faalkosten op de bouw.

Lees meer »