Afvalwater dompelpompen voor extreme omstandigheden

Conrad heeft verschillende modellen van de Extrema dompelpomp voor afvalwater van T.I.P. (Technische Industrie Produkte) in het assortiment opgenomen. Alle pompen zijn voorzien van een robuuste roestvrijstalen motorbehuizing, een watergekoelde motor, zelfsmerende precisie kogellagers en thermische beveiliging tegen overbelasting. Met deze pompen kunnen vloeistoffen met temperaturen tot 50 °C worden verpompt. Het is ook mogelijk om gedurende maximaal vier minuten vloeistoffen tot 95 °C te verpompen. De precisie gegoten schoepen van de serie Extrema zijn gemaakt van hoogwaardig gietijzer of roestvrij staal (AISI 304). De vortex vrijstroomwaaier voorkomt verstopping van de pomp, doordat vuildeeltjes worden opgewerveld en verpulverd. Grote vuildeeltjes veroorzaken dus geen probleem.

Dompelpomp geschikt voor sterk vervuilde vloeistoffen
De pompen kunnen worden toegepast bij MRO (onderhoud, reparatie en revisie), gebouwbescherming en drainage. De pompen zijn geschikt voor het verpompen of recirculeren van zelfs sterk vervuilde vloeistoffen, alsmede voor nooddrainage. De Extrema 300/10 Proen Extrema 500/13 Pro modellen verschillen van elkaar in motorprestaties, opvoerhoogte en debiet. Het model 300/10 verpompt maximaal 325 liter per minuut en heeft een maximale opvoerhoogte van 10,5 m. De 500/13 verpompt tot 500 liter per minuut met een opvoerhoogte van maximaal 13 m. Beide pompen worden geleverd met een slang aansluitbocht en aansluitadapters.

Julien Vaassen, Hoofd E-Commerce en Marketing bij T.I.P. Technische Industrie Produkte, kent als geen ander de markt : “Voor drainage ken ik geen enkele andere pomp met een prijs-prestatieverhouding op dit hoge niveau, die ook nog eens een gelijkwaardige kwaliteit biedt. De Extrema-serie is het beste toegerust voor extreme toepassingen en is absoluut betrouwbaar.”

Martin Merkl, Hoofd van de productgroepen ‘Installation Material, Garden Tools, Pumps, Outdoor en Mobile Light’ bij Conrad, voegt daaraan toe: “Extrema pompen hebben hun waarde bewezen voor veel van onze klanten. Ze hebben er tot nu toe zeer goede ervaringen mee opgedaan, vooral bij het verpompen van grote hoeveelheden water in korte tijd, zelfs onder zware omstandigheden, zoals je die kunt aantreffen op bouwplaatsen.”